Tantsuteatri Fine5 uusim lavastus tuleb Rakverre

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fine5 tantsuteatri uusim lavastus “HTK ehk Hästi treenitud klaviir” etendub 16. märtsil algusega kell 19 Rakvere teatri väikses saalis.

Lavastus on loodud J. S. Bachi “Hästitempereeritud klaviiri” esimese osa muusikale, mille väliselt rangesse muusikavormi peidetud tundlikult küsivas inimlikus sisus näevad koreograafid, 2015. aasta teatriauhinna laureaadid Tiina Ollesk ja Renee Nõmmik võimalusi uute seoste loomiseks kahe kunsti – tantsu ja muusika – vahel.

Lavastus juhib tähelepanu kahe kunstiala viljelejate tugevale ühisosale. Nii muusikud kui tantsukunstnikud treenivad oma meeli ja keha pidevas protsessis, kus korratakse, parandatakse, lihvitakse ja süvendatakse teatud oskusi. Ühtedel instrumendiks pill, teistel keha. Need ei ole lihtsalt “tuima” käsitöömeisterlikkust treenivad harjutused, vaid iga sellise kordamise mõte on kohaloleku, teadlikkuse ja teatud sisuliste kvaliteetide täpsem tabamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles