Riigiasutusi Ida-Virumaale, maavalitsus Narva – miks mitte? (1)

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministrid Margus Tsahkna, Taavi Rõivas ja Jevgeni Ossinovski said valitsuse ­dessandil Ida-Virumaale tugevama tunnetuse, viimaks sinna valitsusasutusi.
Ministrid Margus Tsahkna, Taavi Rõivas ja Jevgeni Ossinovski said valitsuse ­dessandil Ida-Virumaale tugevama tunnetuse, viimaks sinna valitsusasutusi. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Valitsus pidas eile oma korralise istungi ja kabinetinõupidamise Narvas. See oli selle valitsuse esimene väljasõiduistung, mille tingis kriis Ida-Virumaal.

“Ministrid said tugevama tunnetuse, et toetada riigiasutuste toomist Ida-Virumaale. Miks ei võiks aga Ida-Viru maavalitsus olla Narva raekojas,” vastas peaminister küsimusele, kuidas mõjutas väljasõiduistung valitsuse tööd. Peaminister ise kohtus juba kolmapäeval Jõhvis Ida-Virumaa asjatundjatega. Valitsuse istungi päevakord oli tavapärane, kuid kabinetiistungil tegeldi Ida-Virumaa probleemidega.

Kiideti heaks töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski ettepanek taotleda toetust Euroopa Liidu globaliseerumisega kohanemise fondist, et leevendada koondamiste mõju Ida-Virumaal. Selle toetuse eesmärk on parandada tööturuteenuste kvaliteeti ja suurendada nende mahtu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles