Diilid võivad muuta tulevikku

, Rakvere linnavolikogu keskerakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamm.
Urmas Tamm. Foto: Arvet Mägi

Praeguse valitsuse laual on mitu karmi seaduseelnõu, mis tavalise koalitsioonivalitsuse puhul eeldab korralikke läbirääkimisi ja kokkuleppeid. Näiteks riigivalitsemisreform, ja üks, millega paistab mitte ainult kokkuleppimises, vaid ka õigusaktide allakirjutamises kiireks minevat – haldusreform. See, mis sunnib omavalitsusi targalt ühinema, et pärast poleks piinavalt valus lollide otsuste pärast.

Millegipärast on mul arusaam, et ilus eestikeelne väljend “kokku leppima” iseloomustab soliidsete ja ausate inimeste tegevust. Keele nüüdisajastamisel on aga saanud igapäevaseks väljendiks ka “diil”. Kas see libises keelde poolkriminaalsest keskkonnast või tuli see noorte väljendusvahendite seast? Igal juhul on diilid täna meie poliitikas kasutatav väljend.

Nüüd ongi käes just diilide aeg. Tänu paarile poliitilisele tähtsündmusele saavad diilida nii koalitsioonipartnerid Toompeal kui omavalitsuste esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles