Noortekeskus aitab tööd leida

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oxana Nikitina (vasakul) leiab, et käsitööring on vähemalt üks asi, mille pärast kodust välja tulla.
Oxana Nikitina (vasakul) leiab, et käsitööring on vähemalt üks asi, mille pärast kodust välja tulla. Foto: Meelis Meilbaum

Noored naised, kes Ubja külamajas pajuvitsu punutisteks painutavad, on täna noorte töötute rollis ja osalevad pilootprojektis, mille eesmärk on noori kooli-tööle aidata.

Tegemist on Noorte Tugila nime kandva ettevõtmisega, mis alustas Sõmeru vallas jaanuari lõpus. Projekt ise sai alguse novembri hakul. Noorsootöötaja Oxana Nikitina ütleb, et tänaseks on tal umbes 15 juhtumit, seega viisteist noort, kes ei käi koolis ega tööta ning kel Oxana püüab aidata mõista, mis noorele huvi võiks pakkuda, ning võimalusi näidata.

Pisut üle kuu sel alal tegutsenuna tõdeb Oxana, et tüdrukud on aktiivsemad kui poisid. Kõik 15–26aastased Sõmeru, Rakvere või Rägavere valla noored, kes ei käi ei tööl ega koolis, on Oxana huviorbiidis. Kuidas ta nad kõik üles leiab? See ongi keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles