Lääne-Viru toidukaart

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru toidukaart.
Lääne-Viru toidukaart. Foto: Kaart, graafika

Kus kandis kasvatatakse vilja? Millises piirkonnas saab mekkida hirveliha? Kes pakub kurki, kes marju? Kuuldused põllumajanduse surmast on tugevalt liialdatud. Kuigi väikepõllumeestel on väga raske, suudab pea iga Lääne-Virumaa vald kasvatada endale tubli toidukorra. Kaardil on näha, mida valdades oma jõududega kasvatatakse ja toodetakse.

Metsiku söögi maa

Söök on imelik asi: kui muidu saab läbi ülessoojendatud viinerite või makaronidega, siis võõrsil viibides näib eestlase kõhus tekkivat imeline muundumine: organism karjub verivorsti, vürtsikilu ja kama järele. Ponnistused, mida selle kraami kättesaamiseks ette võetakse, on piiritud. Küll tüütatakse rekajuhte, küll esitatakse tellimusi sõpradele-sugulastele. Maitsetel näib mälus olevat eriline koht ja just maitse on üks viise, kuidas võõrsil sidet kodumaaga säilitatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles