Keresest. Kivisega

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Kivine jõudis malelegendi lugu uurides uute oluliste ja väga oluliste materjalideni, mis aitavad avada “tundmatut Kerest”.
Paavo Kivine jõudis malelegendi lugu uurides uute oluliste ja väga oluliste materjalideni, mis aitavad avada “tundmatut Kerest”. Foto: 2 X Meelis Meilbaum, Internet, montaaž

“Me oleme siin Kerese pärast,” lausus spordifilosoof Paavo Kivine, kelle raamat “Paul Keres” rühib detektiivi ja tippsportlase järjekindlusega “igavese teise” saladuse lahendamiseni.

Libistanud Lääne-Virumaa keskraamatukogus pilgu üle kuulajate, rõõmustas Paavo Kivine, et kokku olid tulnud inimesed, kellele polnud vaja selgitada, kes oli Paul Keres ja miks oli ta eestlastele nii tähtis, et on pandud rahatähele ja mündile.

Kivine ütles, et tegelikult pidanuks tema asemel seisma male- ja kirjandussõprade ees hoopis kõige suurem Kerese-tundja, tema biograaf Valter Heuer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles