Ülivõimekas ettevõtja pakub kahtlast teenust

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised trükised ilmusid Tamsalu kortermajade koridoridesse, kuid need võeti ruttu maha.
Sellised trükised ilmusid Tamsalu kortermajade koridoridesse, kuid need võeti ruttu maha. Foto: Meelis Meilbaum, kuvatõmmis

Kui uskuda Tamsalu kortermajade trepikodadesse ilmunud teenusepakkumise teateid, siis kahe päevaga tehtaks ära töö, mida kohalikud ei suudaks isegi kümne aastaga.

Kuulutuses seisab, et selles majas tehakse 3. ja 4. märtsil “niiskuvate ja hallitavate ja külmavate seinte remont”. Soovijatel palutakse helistada antud mobiilinumbril hiljemalt 2. märtsil.

Tamsalus pole elamumajandus korteriühistute, vaid ASi Tamsalu Kalor hallata. Äriühingu juhataja Neeme Malva ütles, et tal oli pärast kirjeldatud kuulutuste ilmumist telefon punane. Inimesed pärisid, mis toimub.

Malva sõnul tundus imelik, et teenusepakkuja ei võtnud maja haldajaga ühendust. Kui Muhamed ei lähe mäe juurde, siis läheb mägi Muhamedi juurde. Malva helistas kuulutuses näidatud numbril ja sealt vastati vene keeles. Öeldi, et analoogset teenust pakutakse veel Kundas ja Tapal.

Malva väitel ei saagi elanikud selliseid töid ise tellida. Seda saab teha vaid maja haldaja ehk AS Tamsalu Kalor. Malva sõnul on äriühingu hallata 53 kortermaja.

Kuulutuses kirjeldatud remonditöid, millega teenusepakkuja pidi kahe päevaga hakkama saama, ei suudaks nad ära teha isegi kümne aastaga. “Mingi petuvärk on,” lisas Malva.

Tamsalu vallavolikogu esimees Toomas Uudeberg nimetas kuulutusi samuti kahtlaseks. Tema teada võtsid elanikud need kohe maha.

Kunda linna järelevalveametnik Tiit Jõgi selgitas, et linnas haldavad paneelmaju korteriühistud. Seni pole linnavalitsusse kuuldused kirjeldatud plakatist jõudnud. “Ju siis pole keegi petta saanud,” sõnas Jõgi ega välistanud, et Tamsalu Kalori juhile esitatud väide, nagu tegeldaks asjaga ka Kundas, ei vasta tõele.

Võimalik, et teenusepakkuja soovib kuulutuse vahendusel pääseda ligi inimeste eluruumidele, et seal pisut ringi vaadata ja hiljem tagasi tulla. Kuid mitte remontima, vaid muid toiminguid tegema. Seepärast esitas toimetus järelepärimise politseisse.

Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik ütles, et kirjeldatud kuulutustest pole politseid teavitatud ning kahtlustäratavatesse siltidesse ja reklaamidesse tuleb suhtuda väga  suure ettevaatlikkusega.

“Oluline on meeles pidada, et ilma veenva põhjuseta ei tohiks võõraid inimesi tuppa lasta. Juhul kui seda aga mingil põhjusel tehakse, ei tohi võõrast inimest üksi jätta. Rahakotid ja muud väärtuslikud esemed tuleks hoida nii, et neid poleks võimalik märkamatult kaasa haarata.” Politsei soovituse järgi ei tasu raha, võtmeid ega dokumente hoida korteri esikus. Remonditööde puhul on mõistlik vormistada leping ja raha ette mitte maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles