Härra professor palub vabandust ehk Koma kutsikate kokkutulek

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härra professor palub vabandust ehk Koma kutsikate kokkutulek.
Härra professor palub vabandust ehk Koma kutsikate kokkutulek. Foto: 11 X Marianne Loorents, Montaaž Toomas Erapart

Kui poleks olnud Kalju Komissarovit, oleksin ma nüüd ... Nõnda alustasid Koma esimesed, lavakunstikateedri 13. lend, etteastet õpetajale, olles end enne valju ja selge häälega tutvustanud. Nii, nagu lavakasse pürgija sisseastumiskatsetel. “... oleks minust saanud viienda kategooria ülerõivaste rätsep,” sõnas Elmo Nüganen. “... oleks minust saanud baarmen, kirikuõpetaja ... või pätt,” lausus Rain Simmul. “... oleks minust võibolla saanud kosmonaut!” põrutas Hendrik Toompere juunior. Tema sõnad mattusid lahvatavasse naeru.

Sisseastumine tuli taas läbi teha ka Rakvere teatri peanäitejuhil ja sünnipäevaõhtu konferansjeel Üllar Saaremäel: öelda oma nimi nõnda, et seda kuuldaks, ja korjata armsamale lilli. Sai vist sisse ...

Kalju Komissarovi õpilased täitsid Rakvere teatri väikese saali pilgeni positiivse energiaga. Iga lend oli tulnud õpetajat austama etteastega – alustades Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia noorimate tudengite etüüdidest ja lõpetades end Koma vanimaks tegevnäitlejast õpilaseks nimetanud Raivo E. Tamme hingemineva stand-up’iga oma õpetajast. “Kaitseliitu ma ei astu!” ütles Komissarov Tammele, kuid tunnistas, et vaatab imetluse ja austusega meest, kes astub lippu kandes paraadi ees.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles