Sõmeru noored robootikud esindavad Eestit robootikavõistlusel Tenerifel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni võistkond pälvis eriauhinna parima esitluse eest.
Vinni võistkond pälvis eriauhinna parima esitluse eest. Foto: MTÜ Robootika

Nädalavahetusel toimus Tallinnas robootikavõistluse First Lego League Eesti finaal, mille võitis Sõmeru avatud noortekeskuse meeskond Triblox. Noortel robootikutel ootab ees ettevalmistus rahvusvaheliseks võistluseks Open European Championship, mille tarbeks jätkavad nad roboti ja prügiteemalise projekti arendamist.

Maailmas enam kui 290 000 last ühendava robootikavõistluse First Lego League’i Eesti finaalüritusest võttis osa üle 380 õpilase ja juhendaja, sh 41 meeskonda Eestist, Lätist, Ukrainast, Rootsist ja Moldovast. Kõik meeskonnad püüdsid vastavalt võistluse teemale “Prügi rännak” leida innovaatilisi lahendusi prügiga seotud probleemidele.

First Lego League’i projektijuht, MTÜ Robootika esindaja Heilo Altin tõdes, et tänavu oli võitja leidmine keeruline, sest laste tase on võrreldes eelmise aastaga tõusnud ühtlaselt väga heaks. “Seda peegeldasid nii uhkelt sisustatud meeskonnaboksid, robotid kui poolfinaalidest edasi arendatud prügiteemalised uurimisprojektid – selleks oli abi küsitud isegi ülikoolidelt ja kohalikelt ettevõtetelt.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles