Noored lõid säästmist õpetavaid lauamänge

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Johanna Kerm (vasakul) tuli Jõgevalt koju näitlejapreemiaga.
Getter Johanna Kerm (vasakul) tuli Jõgevalt koju näitlejapreemiaga. Foto: Marianne Loorents

Rahvusvahelise rahanädala raames korraldatud võistlus ärgitas koolinoori säästmisteemalisi mänge looma. Parimaid tunnustati Targas Majas peetud aktusel.

Laua- ja veebimängude pilt oli kirju ning žürii kiitis kõiki osalejaid: noored olid mängud hästi läbi mõelnud, tööde disain oli meeldivalt värvikirev ja need pakkusid palju mängulusti. Konkursile oli esitatud 16 tööd, neist lausa üheksa Põlula koolist. Sinna läks üldvõit 1.–3. klasside arvestuses – lauamängu “Toitu tervislikult – säästa tervist” loojad Kevin-Kerdo Kollamaa ja Nele-Liz Sammul tegid tööd tutvustades lausa telesaateväärilise etteaste.

4.–6. klasside konkurentsis said üldvõidu Sõmeru põhikooli lapsed. Lauamängu “Terve Eesti säästab” loojad ja nende juhendaja Merike Sõmermaa panid selliste küsimustega nagu “Kas Eesti esimene tuulik tehti Hiiumaal või Saaremaal?” kogu publiku kaasa mängima. Kaasa aitasid ka õigete vastuste eest jagatavad võidukommid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles