Pildid liiguvad “Vastu tuult”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildid liiguvad “Vastu tuult”
Pildid liiguvad “Vastu tuult” Foto: Erakogu

Väike-Maarja seltsimajas on avatud Margit Kaare portreenäitus “Vastu tuult”. “Vastu tuult” on järg kunstniku esimesele isikunäitusele “Hingelinnud”. “Siia on lisatud joonistusi, mis on inspireeritud fotograaf Lee Jeffries’i töödest, kes piilus läbi objektiivi kodutute hingesügavustesse, avastades sealt nii mõnegi kadunud ingli,” ütles Margit Kaare.

“Inimese joonistamine  on kui salakambri avamine – uks tundmatusse, salapärasesse ja põnevasse maailma. “Inimesed on nagu vanad pealkirjata raamatud. Iialgi ei tea, millise parasjagu avad ... Igaühes neist on varjul oma lood, oma maailm,” on öelnud Kalju Kangur. Kiires elupöörises ei saa meist keegi kindel olla, et ta vastutuules püsti jääb, ega selleski, kas kõrvalseisjate suurte sõnade ja mõtete varjus kübeke inimlikkust leidub,” arutles kunstnik.

Margit Kaarele meeldib joonistada nii foto järgi kui ka natuurist. “Mõlemad on põnevad. Rakvere Galeriis sain vallavanemaid joonistades väga hea modellikogemuse. Samas tundsin, et tahaksin inimesega rohkem tuttavaks saada. Fotot saab suumida, justkui pildi sisse minna, ja mind paelub alati lugu, seda püüan ka edasi anda,” rääkis kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles