Meie maal kõik tööd on head

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru põhikooli poisid tõid luuletustest sütitatult lavale erinevad ametid. Seekordse konkursi pealkiri – “Meie maal kõik tööd on head” – kehtib kahtlematult.
Sõmeru põhikooli poisid tõid luuletustest sütitatult lavale erinevad ametid. Seekordse konkursi pealkiri – “Meie maal kõik tööd on head” – kehtib kahtlematult. Foto: Kristel Kitsing

Niimoodi luuletas kord silmapaistev vene poeet Vladimir Majakovski. Tema ridadest innustatult said põhikooli noored tänavu täisikka jõudnud konkursil luuletada ametitest.

Juba kaheksandat korda koguneti Sõmeru põhikooli, kus enne, kui luulevõistluse parimad palad aulas ettelugemisele tulid ja suleseppadele lilled üle anti, jagati koolinoortele inspiratsiooni, julgust ja usku. Igas klassis kõneles toreda elukutse pidaja, kes jagas ametisaladusi, kõneles unistuste täitumisest.

Esimest klassi, kus loovust, rõõmu ja julgust rohkem kui küll, külastas kirjanik Urve Tinnuri, kes ise oli algklassides usin kirjutaja olnud. “Luuletajaks võib saada igal ajal,” kinnitas Tinnuri ja pani lapsi koos endaga sõnu seadma. “Teemasid oli seinast seina. Märkasin julgust mängida,” rääkis kirjanik rõõmsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles