Volikogulaudade vaatlus: odav laud töötegemist ei sega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna volikogu.
Rakvere linna volikogu. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linnavolikogu uus uhke töölaud on sattunud parajaks naerualuseks. Tuleb välja, et see maksab rohkem kui üheksa aastat tagasi Eesti valitsusele ostetud istungite laud.

2007. aastal tellitud valitsuse istungite laud maksis toona 341 690 krooni pluss käibemaks (kokku 25 768 eurot - toim.) Selles on kasutatud puitu, plasti ja klaasi, laua küljes on mikrofonid, pistikupesad, võrgukaablipesad ja USB-laadimispesad. Rakvere linnavolikogu sai ligi 30 000 eurot maksva töölaua, mille taha mahuvad korraga istuma nii linnavalitsuse kui ka linnavolikogu liikmed. Laua ümber on 25 interaktiivset audio-/videovõimalusega töökohta. Laua tööpind on kaetud klaasiga, nii et volikogu esimees Toomas Varek peab vastuvõetud otsuseid haamrilöögiga kinnitades üsna ettevaatlik olema. Laua hind koos käibemaksuga on 26 087 eurot. Lisaks tuleb ka tehniliste lahenduste hind, mille katab EAS.

Virumaa Teataja annab siinkohal ülevaate meie maakonna kohalike omavalitsuste volikogude töölaudadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles