Kuritegeliku grupeeringu oksad ulatusid Rakverre

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalal esitas riigiprokuratuur süüdistuse üheksale mehele, kellest viiele pannakse süüks 49aastase Andrey juhitud kuritegelikku ühendusse kuulumist. Keskkriminaalpolitsei pidas 49aastase Andrey kinni mullu oktoobris. Teda süüdistatakse kuritegeliku ühenduse loomises ja juhtimises. Peale tema kuulusid sinna veel 47aastane Marek, 27aastane Georgi, 47aastane Urmas ja 24aastane Aap.

Süüdistuse järgi juhiti kuritegelikku ühendust Tallinnast, kus lisaks Andreyle tegutsesid Marek ja Georgi. Urmas ja Aap moodustasid ühenduse Rakvere haru ja said korraldusi Tallinnast.

“Eeluurimisel kogutud andmete järgi kehtis ühenduses mitmetasandiline juhtimisstruktuur ning Rakveres toimepandud kuritegudega rahastati igakuiselt Andrey kontrollitavat ühenduse ühist kassat Tallinnas,” ütles menetlust juhtinud riigiprokurör Vahur Verte. “Ühenduse juhi korraldusi täideti seejuures vastu vaidlemata. Samuti tegeles Andrey liikmete omavaheliste probleemide ja tülide lahendamisega ning vajadusel ka karistamise üle otsustamisega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles