ATVde ja lumesaanidega sõitjad ajavad harja punaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teatajas ilmunud artiklis “Politsei asemel leidis lahenduse talunik” (19. märts 2016) on kommenteeritud piirkonnapolitseiniku arusaama Eesti seadustest.
Virumaa Teatajas ilmunud artiklis “Politsei asemel leidis lahenduse talunik” (19. märts 2016) on kommenteeritud piirkonnapolitseiniku arusaama Eesti seadustest. Foto: Kuvatõmmis, töötlus

Virumaa Teatajas ilmunud artiklis “Politsei asemel leidis lahenduse talunik” (19. märts 2016) on kommenteeritud piirkonnapolitseiniku arusaama Eesti seadustest.

Seda lugedes tekkis mõte, et kas kõik Eesti politseinikud tõlgendavadki seadusi kurjategijaga sarnaselt – otsivad ainult võimalusi, kuidas nende täitmisest mööda hiilida. Loo algul on kirjutatud, et kui “varem sai sõita mööda võõraid maid, siis eelmise aasta märtsist on see keelatud”. Mitte kunagi ei ole Eestis lubatud ilma maaomaniku loata sõita maastikusõidukiga maaomaniku kinnistul. Nii on see kirjas eelmises liiklusseaduses aastast 2000 (§ 70 lg 3): “Maastikul võib maastikusõidukiga sõita või seda parkida üksnes maavaldaja loal.” Täpselt seesama on ka kehtivas liiklusseaduses (§ 153 lg 1): “Maastikul, välja arvatud ranna ja kalda piiranguvööndis, võib maastikusõidukiga sõita või seda parkida üksnes maaomaniku või -valdaja loal.”

See aeg, mil kõik olid maaomanikud, sai ümber aastal 1991. Järelikult kui maastikusõiduki juht sõidab välja oma kinnistult, on tal ka kohe vaja kooskõlastust naaberkinnistu omanikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles