Aljona Kurbatova: sõltlasi ravides kuritegevus langeb

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aljona Kurbatova näitab fentanüüli kasutajatele jagatavat abikomplekti üledoosi puhuks.
Aljona Kurbatova näitab fentanüüli kasutajatele jagatavat abikomplekti üledoosi puhuks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tervise arengu instituudi nakkushaiguste ja narkomaania ennetamise osakonna juhataja Aljona Kurbatova ütleb, et ka Rakvere kandis on inimesi, kes vajaksid metadoon-asendusravi, ning sellesuunalised plaanid võivad teoks saada järgmisel aastal. Tervise arengu instituudi andmetel kasutatakse enim narkootikume Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal, eriti süstitakse opioide. Tallinnas, Jõhvis ja Narvas osutatakse teenuseid, mis aitavad narkomaanidel sõltuvusest vabaneda või seda kontrolli all hoida.

Kui kättesaadav on ravi väljaspool pealinna ning Jõhvit-Narvat?

Maardu inimesed sõidavad Tallinnasse, kuid Rakvere kandi inimestele on liiga pikk maa sõita Jõhvi, kus on geograafiliselt lähim võimalus metadooniraviks. Metadooniravi tähendaks igapäevast kohalkäimist pika perioodi jooksul. Aga reeglina ei ole võimalik iga päev Rakverest Narva või Jõhvi sõita ning ka tööl käia. Seepärast on oluline, et teenus oleks kättesaadav elukohas. Meie hinnangul on näiteks Pärnus ja Rakveres inimesi, kes seda teenust vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles