Vihula vallavolikogu endine esimees tegutseb laenuäris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealkiri kõigil
Pealkiri kõigil Foto: Autor test

Vihula vallavolikogu endisele esimehele, vabaerakonna tegevjuhile Vello Väinsalule kuuluv firma Weinmann Invest laenas 2008. aastal väikesepalgalisele päästeametnikule Kaitile Tallinnas asuva korteri tagatisel 160 000 krooni ehk 10 225 eurot, kirjutas Eesti Ekspress.

Möödunud aasta lõpuks oli Kait maksnud Väinsalu firmale ühtekokku 12 908 eurot. Ehk siis algsele võlasummale lisaks veel 2683 ­eurot. Aga Weinmann Investi arvutuste järgi võlgneb päästeametnik veel 13 608 eurot, lisaks 6716 eurot viiviseid. Ehk kokku 20 324 eurot ja selle katteks tuleks tal korter maha müüa.

Advokaat Martin Kruusi hinnangul viitab Weinmann Investi tegevus laenukontorina tegutsemisele. Vello Väinsalu ütles, et tema firma pole laenukontorina tegutsenud ja ilma temata oleks kõnealune korter juba 2008. aastal haamri alla läinud, ning nägi ennast hoopis ohvrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles