Kes kellega käib? Vallad algatavad aina rohkem ühinemisläbirääkimisi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium koostas märtsi keskpaigas kaardi kohalike omavalitsuste üksuste ühinemisläbirääkimiste seisust. Pilt on kirju. Allikas: Rahandusministeerium 18.03.2016, Rahvastikuregister 1.01.2016
Rahandusministeerium koostas märtsi keskpaigas kaardi kohalike omavalitsuste üksuste ühinemisläbirääkimiste seisust. Pilt on kirju. Allikas: Rahandusministeerium 18.03.2016, Rahvastikuregister 1.01.2016 Foto: kaart

Valdade ühinemist reguleeriv seadus pole veel jõustunudki, kuid maakonnas peetakse juba ühinemiskõnelusi. Rahandusministeeriumi kaart näitab, millises seisus liitumisplaanid praegu on.

Värskematest arengutest, mis veel kaardile jõudnud pole, saab nimetada Kadrina vallavolikogu sel kolmapäeval tehtud otsust teha ühinemisettepanek Haljala, Vihula ja Rakvere vallale.

Kadrina vallavanem Erich Petrovits selgitas, et ühineda saab naabritega ja Kadrinal on kuus naaberomavalitsust. Nimetatud vallad valiti välja seepärast, et tekiks ühine kultuuriruum ja jäädaks ajaloolise Kadrina, Rakvere ja Haljala kihelkonna aladele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles