Kooliteatrite festival tähistab Rakveres 35. sünnipäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliteater 2016.
Kooliteater 2016. Foto: Erakogu

Rakveres kohtub 8.–10. aprillini Eesti kooliteatrite paremik, et tähistada 35 aastat bussisõite ehk vabariiklikku kooliteatrite festivali, mida peetakse juba kolmekümne viiendat korda.

Kooliteatrite festival, mida tänavu korraldavad Rakvere kooliteatrid ja Eesti Harrastusteatrite Liit, toimub pea igal aastal eri linnas, et noorte tehtu kindlasti igasse Eesti paika jõuaks. Sama oluliseks peetakse seda, et võimalikult paljud teatriga tegelevad koolinoored saaksid osa ka korraldamisrõõmust.

Kuna festival sai alguse 35 aastat tagasi Rakveres, on muutunud toredaks traditsiooniks, et gümnaasiumiastme festival peab juubelit iga viie aasta tagant just siin. “Nii sai valitud ka tänavune teema “35 aastat bussisõite”, sest ükskõik kus kooliteatrit parajasti tehakse, kuulub lõbus bussisõit alati festivali juurde,” ütles korraldaja Tiina Rumm. Praegu käivad maakondades alles eelvoorud, kus selgub, kes sõidab oma kanti Rakverre esindama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles