Tapal sai mees sotsiaalmajas lõhkeaine plahvatuses viga

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Virumaal Tapal sai täna hommikul sotsiaalmajas mees plahvatuses vigastada, esialgsetel andmetel oli tegemist vana sõjaaegse lõhkekehaga.

Häirekeskus sai täna kella 10.15 ajal teate plahvatusest Tapal Ehituse tänaval asuvas kümmekonna elanikuga sotsiaalmajas. Plahvatuses sai viga 1983. aastal sündinud mees. Politsei evakueeris majast teised inimesed ning kiirabi viis raskelt viga saanud mehe haiglasse, teatas kaitsepolitsei pressiesindaja.

Sündmuskohal töötavad lisaks politseinikele päästjad, päästeameti pommigrupi eksperdid ning kaitsepolitsei uurijad. Esialgse info kohaselt on plahvatus seotud lõhkainega, mistõttu alustas kaitsepolitsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku lõhkeaine ebaseaduslikku käitlemise ning plahvatuse tekitamise paragrahvide alusel. Praeguseni jätkub töö sündmuskohal.

Edasine uurimine peab selgitama, kuidas lõhkeaine viga saanud mehe kätte sattus ning kus see pärit on. Praegu teadaolevalt on lõhkeaine pigem ajaloolist ja sõjaväelist päritolu.

Kaitsepolitsei tungiv soovitus on lõhkeaine kahtluse korral minna sellest kaugele, hoolitseda et keegi teine ainele ligi ei saaks ning helistada 112. Kindlasti ei tohi lõhkeainet ise puutuda ega transportida ühelgi viisil, kuna see seab ohtu nii enda kui teiste elud.

Plahvatus toimus aadressil Ehituse 7 asuvas majas. Plahvatuses kannatada saanud maja naaber rääkis, et pauku ta ei kuulnud, küll aga nägi, et tema naabrinaine jookseb mööda tänavat ja mõistis, et midagi on juhtunud.

"Seal peaks elama kolm inimest - naine ja kaks meest. Kõik on invaliidsuspensionil ja väga sageli käivad minult asju palumas," rääkis naabrinaine. Tema andmetel nad tööl ei käinud, küll aga on maja hoovis põletanud vasktraati.

Maja vastas elav naine ütles, et kuulis plahvatust siis, kui ta parajasti koristas aias. Seejärel kuulis ta majast, et üks mees kõvasti röögib ja karjub. Naine kutsus välja kiirabi ja päästjad. Kas kiirabi kellegi ära viis, seda ta ei tea.

Selles majas elav naaber rääkis, et kuulis plahvatust, kuid arvas, et see toimus polügoonil. Ta läks naabrimehe juurde, kuid teda tuppa ei lastud. Tal jäi mulje, et naabril oli plahvatus jala ära rebinud.

Tapa vallavanem Alari Kirt ütles, et sotsiaalmajas, kus plahvatus toimus, elab kümmekond inimest. Elanikud seal sageli ei vahetu. Küsimusele, kas nendega on omavalitsusel probleeme, vastas vallajuht, et igas kortermajas on probleeme. Kirt täpsustas, et selliseid traagilisi juhtumeid, nagu nüüd, pole varem olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles