Põleng jättis pool Tapat elektrita

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval, 29. detsembril kell 23.37 teatati häirekeskusele tulekahjust Tapal Rohelisel tänaval asuvas alajaamas.


Päästjate saabudes põles alajaama territooriumil asuv juhtimishoone mõõtmetega 5 x 7 m.

Tulekahju tagajärjel jäi ligi pool linna elanikest elektrita.

Tulekahju kustutati lõplikult kella 02.30 ajaks. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Suurem osa Tapa linna ja selle lähiümbruse majapidamistest on Eesti Energia teatel praeguseks elektriga varustatud läbi ajutise vooluühenduse.

Jaotusvõrgu hinnangul on ümbertoite töökindlus piisav Tapa tavapärase tarbimismahu varustamiseks.

Siiski ei saa välistada täiendavaid elektrikatkestusi, sest kasutusse võetud alajaama võimsus on väiksem öösel põlenud Eleringile kuuluva peaalajaama omast.

Tapa linna ja selle ümbruses paiknevate majapidamiste ümbertoide on tagatud ajutiselt läbi Tapa Põhja 35 kV alajaama, mis on varustab tavaolukorras Tapa maapiirkonna majapidamisi.

Seetõttu on selle alajaama võimsus väiksem linna peaalajaama omast. Väiksemas mahus tagavad praegu Tapale elektrivarustuse ka Kadrina 110 kV ja Lehtse 35 kV alajaamad.

Jaotusvõrk palub vabandust ebamugavuste pärast ja teeb kõik endast sõltuva, et tagada Tapa linnale ja ümberkaudsetele majapidamistele võimalikult stabiilne elektrivarustus kuni Eleringi 110kV alajaama taaspingestamiseni.

Tapa elektrivõrgu töökindluse tagamiseks jälgib Jaotusvõrk piirkonna elektrivõrgu tööd kõrgendatud tähelepanuga ööpäevaringselt kuni peaalajaam on taas töökorras. Kuna uusi elektririkkeid võib siiski tekkida, on valmis seatud ka piirkonna rikkebrigaadid.

Kokku katkes täna öösel Tapal elektrivarustus 167 alajaamas ja 4653 majapidamisel. Elektrivarustust ei ole veel taastatud 6 alajaamas, mis toidavad vooluga 72 majapidamist. Voolu taastamine nendes alajaamades viibib rikke tõttu. Jaotusvõrgu brigaadid tegelevad hetkel rikkekoha otsimisega ja taastavad vooluühenduse esimesel võimalusel.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles