Virumaa Põllumeeste Liit sai uue juhi

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Jakobi soovib panna põllumeeste hääle kõlama, et toidujulgeolek säiliks, ning usub, et Eesti toidu maine on eelkõige meie endi tarbijate ja tootjate kätes.
Einar Jakobi soovib panna põllumeeste hääle kõlama, et toidujulgeolek säiliks, ning usub, et Eesti toidu maine on eelkõige meie endi tarbijate ja tootjate kätes. Foto: Meelis Meilbaum

Pikaajaliste kogemustega põllumees Einar Jakobi vahetab Virumaa Põllumeeste Liidu juhina välja Sivar Irvali ning loodab muuta põllumehed jõuks, kellega peavad arvestama nii valitsus kui seadusandjad.

Lääne-Virumaal on üle saja arvestatava põllumehe ning Virumaa Põllumeeste Liitu kuulub neist praeguse seisuga 49. Einar Jakobi sõnul on seda farmerite hääle kuuldavakstegemiseks veel vähe. Ta on olnud põllumajandusega seotud alates 1998. aastast, kasvatanud nii piimakarja kui sigu ning esindab kohalike tootjate huve ka Brüsselis Copa-Cogeca töörühmas.

Praegu kasvab tema juhitavas lihaveisefarmis 200 puhtatõulist aberdeen-anguse veist. Hiljuti uue väljakutse vastu võtnud Einar Jakobi loodab kaasata liidu tegemisse veelgi enam põllumehi, muuta nad põllumajanduspoliitika kujundamisel arvestatavaks jõuks ning tuua eestlase teadvusse toidujulgeoleku problemaatika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles