Vastukaja: Küsigem endalt, mis on rikkus

Jüri Jürna
, kunstnik Miila külast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jürna.
Jüri Jürna. Foto: Arvet Mägi

Juhan Aare artikkel “Fosforiit veeklaasis” on põhjalik geoloogide ausate uurimustulemuste kokkuvõte.

Sellega tutvumine peaks kainestama eelkõige meie keskkonnaministeeriumi, et see suudaks säilitada oma funktsionaalsuse selles ahnusest ja rikkuseihalusest paksus hämas – nagu näiteks kaevanduse tasuvuse hindamine, tänapäeva tehnoloogia, süstida tänapäeva tehnoloogiasse sisse keskkonnasäästlikkus ja püüdlemine uute uuringute poole jne. Lääne-Virumaast ei pea saama teine Ida-Virumaa. Selle peaks meile garanteerima just keskkonnaministeerium.Me teame ju, kui haruldane on meie Pandivere kõrgustiku veevärk.

Ühegi raskemetalli või mis tahes tooraine ammutamine selle ristilöömise hinnaga on rumal ettevõtmine. Ainuüksi Lavi allikas rahuldab oma lõputu energiaga meie kvaliteetvee vajadusi ka ajal, mil võib tekkida puhta vee defitsiit, ja meie vesi tuleb maa peale ise, ainult võta ja kasuta – kas saab olla midagi imelisemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles