Kui Eestis viinajoomist keelati

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildile on jäänud vaid väike osa puskariajamisega seotud kraamist ja alkoholist, mis konfiskeeriti 1919. aastal ja läks hävitamisele.
Pildile on jäänud vaid väike osa puskariajamisega seotud kraamist ja alkoholist, mis konfiskeeriti 1919. aastal ja läks hävitamisele. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Soomlastel oli teisipäeval põhjust meenutada numbri­kombinatsiooni 543210 – 5. aprillil 1932. aastal kell 10 hommikul lõppes keeluseadus ja taas sai poest kangemat kraami osta.

Virumaa rannarahvale oli see muidugi suur löök, sest salapiiritusevedu Soome, mis küll oma riskidega seotud oli, sai otsa ning seeläbi kadus oluline sissetulekuallikas.

Ka meil sulges Eesti vabariigi sõjajõudude ülemjuhataja vabadussõja alguses oma käskkirjaga kõik kohvikud ja keelas viinamüügi, et tagalas korda luua. Alkoholitagavara – kui seda oli rohkem kui viis pudelit õlut, kolm pudelit veini või pudel viina – tuli registreerida kolme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles