Kreisilinnast kursilinnaks

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kursi koolkondlased (vasakult: Imat Suuman, Ilmar Kruusamäe, Albert Gulk ja Priit Pangsepp) andsid mõne viite teoste taustsüsteemile.
Kursi koolkondlased (vasakult: Imat Suuman, Ilmar Kruusamäe, Albert Gulk ja Priit Pangsepp) andsid mõne viite teoste taustsüsteemile. Foto: 4 X Marianne Loorents

Kursi koolkonda väikese galeriiga ei püüa. Mastaapsed maalid ja meetritekõrgused joonistused vajavad ruumi. Neli näitust laeb Rakvere jõulise kunstienergiaga. Sünergiast rääkimata.

Et aastast 1988 tegutsev ning nii Kihnus kui ka New Yorgis näitustega esinenud Kursi koolkond saaks tulla täies koosseisus näitusega Rakverre, panid Rakvere näitusepaigad seljad kokku: üheksa võimsalt isikupärase looja teosed on jagatud Rakvere teatri suure ja väikese maja, Rakvere Galerii ja Pätsi pitsakohviku vahel.

Kunstnikeühenduse neli asutajat Ilmar Kruusamäe, Albert Gulk, Peeter Allik ja Priit Pangsepp annavad kunstinautlejale laksu. Parimas mõttes. Kursikad ei hoia kokku lõuendi, paberi, värvide, tunnete ega vaimu pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles