Juhtkiri: Panama tormi ootel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksude kesine laekumine ei ole probleemiks vaid Eestis. Riigijuhid üle maailma kipuvad ikka kurtma, et riigil ei jätku raha selleks või tolleks. Napib haridusele, meditsiinile, riigikaitsele.

Mõne päeva eest paljastunud nn Panama skandaal, kus maksuparadiisis varifirmasid asutada ja käigus hoida aitavast konsultatsiooniettevõttest Mossack Fonseca lekkis 11,7 miljonit dokumenti, paljastas, et needsamad riigijuhid ja nende lähikondlased ei taha oma maa riigikassat täita, vaid eelistavad oma majandustegevuse Kariibi mere saarte maksuparadiisides registreerida.

Islandi peaminister Sigmundur Gunnlaugsson oli sunnitud oma raha Briti Neitsisaartele peitmise tõttu tagasi astuma, Mossack Fonseca paberites on andmeid Suurbritannia peaministri David Cameroni ja Ukraina presidendi Petro Porošenko seotusest maksuparadiisides registreeritud ettevõtetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles