Mokka mööda: Porkuni Grill Baar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porkuni Grill Baar.
Porkuni Grill Baar. Foto: Marianne Loorents

Porkunisse saabudes lasen silmadel ringi käia: millises majas võiks see palju kiidetud burgerit pakkuv baar küll asuda? Pean tunnistama, et kunagisest kultuurimajast poleks küll söögikohta otsida osanud.

Kui hoone teisele korrusele baari ukse juurde jõuan, näib, et olen käbikummardajate kuningriigisaali ukse taga. Baari ust katab dermatiin, mida hoiavad puidu küljes kinni vasksed ilunaelad. Aga see pole veel kõik. Ukse kohal ilutseb samast materjalist hobuserauakujuline silt. Selliseid sisustus­elemente kasutati kaheksakümnendatel.

Sama stiili võib märgata ka söögikohta sisenedes. Kui nurgas seisev Harvia plekkkamin ja leti taga olev õllekülmik välja visata, siis võiks siin kohemaid teleseriaali “ENSV” filmima hakata. Mul on igatahes tunne, et kohe-kohe astub tagatoast leti taha Hillar. Tuleb aga hoopis krapsakas teenindajanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles