Tarbatu annab Virumaal kontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbatu esitab Virumaa eelkontsertidel juubelikontserdi kolmanda osa.
Tarbatu esitab Virumaa eelkontsertidel juubelikontserdi kolmanda osa. Foto: Erakogu

Eesti maaülikooli rahvatantsuansambel Tarbatu tähistab tänavu oma 65. sünnipäeva ning eelkontsertidega jõutakse Virumaalegi. Nii tutvustatakse end ja oma repertuaari ka väljaspool Tartut, kus on aprilli keskpaigas toimuv juubelikontsert juba välja müüdud.

Täna õhtul kell 20 Rakvere gümnaasiumi aulas ja homme kell 13 Jõhvi põhikooli aulas toimuvatel kontsertidel tuleb esitusele juubelikontserdi kolmas osa. Lisaks kantakse ette üks läti ja üks leedu tants, kuna koos juubeliga toimub ka kontsert “Baltikum tantsib”, kus astuvad üles Läti ja Leedu rahvatantsijad.

“Eelkontsertidel esitab üks rühm esimest korda kolme tantsu­juhi tantse, mis kõik on loodud ühele muusikale,” rääkis Tarbatu assistent ja kauaaegne tantsija, Lääne-Virumaalt pärit Marius Aave. “Need tantsud loodi 1985. aasta üldtantsupeoks, peo tarbeks valiti välja neist üks. Veel saab näha tuntud tantsujuhtidest õpetajate ja nende õpilaste loomingut. Sellega püüame näidata, kas ja kui palju on õpilane oma õpetaja loomingut kasutanud ja kui palju on tants nüüdisaegsemaks muutunud. Tuleb väga emotsionaalne ja hariv kontsert.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles