Kõrtsikaklustel ei paista lõppu

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virma pubi on nädalavahetustel kuum peokoht, kuid turvalisusega on seal pidevalt probleeme.
Virma pubi on nädalavahetustel kuum peokoht, kuid turvalisusega on seal pidevalt probleeme. Foto: Marianne Loorents

Ööl vastu laupäeva tungiti Rakveres Virma pubis taas inimesele kallale, ohvriks osutunud 36aastase mehe viis kiirabi haiglasse.

Jõgevalt pärit kannatanu tegi eile ka sealsele politseile avalduse. Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Joel Alla sõnul alustasid nad kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise para­grahvi alusel.

Pärast hiljutist linnavõimude, politsei ja Virma pubi esindajate ümarlauavestlust on pubis lühikese aja jooksul kakeldud vähemalt kahel korral. Ümarlauavestlus oli aga tingitud lõbustusasutuse juures toimunud massikaklusest.

Alla sõnul tegi politsei Virma pubile ettepaneku suurendada turvatöötajate arvu, paigaldada lisaturvakaamerad ja rakendada piletisüsteemi. Viimane meede peaks vähendama väljaspool pubi olevate inimeste arvu.

Alla ütles, et pubi sees on suitsuruum olemas ja piletisüsteemi puhul peaksid need, kes lähevad välja suitsetama või muid asju ajama, pubisse tagasi pääsemiseks uue pääsme lunastama.

Alla sõnul annab pubi juures jätkuvalt olev rahvahulk alust oletada, et piletisüsteemi pole kehtestatud. Samas märkis politseinik, et muudatused võtavad aega ja politsei ettepanekud ei ole kohustuslikud.

Politsei omakorda lubas võimaluse korral hoida hilistel ja öötundidel pubil rohkem silma peal ja seda on patrullid Alla sõnul ka teinud. Korravalvurid jälgivadki nüüd, kas lõbustusasutuse turvalisus suureneb või peab taas ümarlauda istuma.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ütles, et Virma pubi võetakse luubi alla, nagu omal ajal Rakvere Kebab. Abilinnapea lubas lähiajal kokku kutsuda linna turvalisuse- ja kriminaalpreventsiooni komisjoni, kuhu oodatakse ka pubi esindajaid. “Tuleb rakendada teistsugust lähenemist kui seni,” sõnas Miltop ja lisas, et eeskätt on linn huvitatud turvalisest keskkonnast.

Virma pubi juhataja Maire Nurmsaar ütles, et laupäevane intsident oli seotud peretüliga. Täna arutab lõbustusasutuse juht omanikega, mida teha turvalisuse suurendamiseks.

Nurmsaare sõnul on turvakaamerate paigaldamise asjus firmadega ühendust juba võetud. Samuti on arutatud turvatöötajate arvu suurendamist.

Piletisüsteemi pubi juhataja sõnul suvel ei rakendata, küll aga kaalutakse seda teha alates sügisest. Nurmsaar selgitas, et muutuseid ei saa teha üleöö ja kõik tuleb hoolikalt läbi kaaluda. Näiteks seda, mida piletisüsteem majanduslikult lõbustusasutusele kaasa võib tuua.

Maire Nurmsaare sõnul on nad püüdnud pakkuda lõbutsemisvõimalust neilegi, kel võibolla on raha vaid tassi kohvi või klaasikese õlle jaoks ja kes tahavad lihtsalt tantsida. Samas tunnistas pubi juht, et tavaliselt pööravad tülli need inimesed, kes esialgu väga viisakad näivad.

“Väga purjus inimesi me sisse ei lase,” jätkas Nurmsaar. Nemad aga ära ei lähe, vaid jäävad pubi ukse ette oma pahameelt väljendama. Samuti jõuavad pubi ukse juurde inimesed ka teistest lõbustusasutustest ja piletisüsteem väljas toimuvaid intsidente suurt vältida ei aita. “Me väga tahame, et pubi saaks turvalisemaks ja oma mainet parandada,” ütles Nurmsaar. Tema tähelepanekute järgi on intsidendid tekkinud seoses naistega.

Ööl vastu pühapäeva juhtus intsident ka Virma pubist mõnesaja meetri kaugusel mäe peal olevas Mjau ööklubis. Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall ütles, et 22aastane naine tungis ööklubis kallale 40aastasele mehele. Et kannatanu pole seni politseile avaldust teinud, pole intsidendi kohta menetlust alustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles