Sügisest muutub maakonna koolivõrk

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke kool.
Rakke kool. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Sügis toob maakonna haridussüsteemi muutusi. Kuigi suurem koolide liitmine-sulgemine seisab tõenäoliselt ees alles pärast haldusreformi ning sügisesi valimisi, on mõnigi omavalitsus sunnitud laste arvu vähenemise tõttu koolivõrgus muutusi tegema.

Nii ühendatakse Laekvere vallas Muuga põhikool ja Laekvere põhikool ning Laekvere lasteaed Rüblik. Tekib lasteaed-põhikool, mis hakkab kandma Muuga-Laekvere kooli nime.

Laekvere vallavanem Aarne Laas ütles Virumaa Teatajale, et sisuline muutus toimub ainult nimes ja juhtimises. “Kolm üksust viiakse ühe juhtimise alla. Teeme seda kulude kokkuhoidmiseks, muidu pole võimalik õpetajatele palka maksta, aga õpetajaskonna püüame jätta samas mahus alles,” selgitas Laas. Tema sõnul võivad muudatused puudutada ka abipersonali. Laste jaoks kooli asukoht ei muutu, sest kõik kolm maja jäävad endiselt avatuks. “Praegu on Laekvere põhikoolis 72, Muugal 39 ja lasteaias umbes 50 last, see arv jääb ka sügisel stabiilseks,” ütles Laas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles