Pomerants tahab Kukruse mäe puhastada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu infotunnis vastas keskkonnaminister Marko Pomerants Valeri Korbi esitatud küsimusele tuhamägede sulgemise kohta. Korb soovis teada, mida kavatseb valitsus või keskkonnaministeerium selles valdkonnas ette võtta, et teha järgmine samm looduse kaitseks.

Pomerantsi sõnul on suur hulk tuhamägesid kui jääkreostuse objekte keskkonnaohutuks muudetud. “Üks järgmisi samme, mida me näiteks ette valmistame, on nõndanimetatud Kohtla-Järve fenoolisoo puhastamine. Tegemist on suure reostunud alaga Kohtla-Järve külje all, just suletud poolkoksiprügila kõrval,” ütles Pomerants. Tema sõnul käivad ettevalmistustööd, et ka Euroopa Liidu maksumaksjaid abiks võttes lõpetada keskkonnaohtliku vee sattumine Kohtla jõkke. “Me oleme valmis selle nimel koos Euroopa maksumaksjatega kulutama kümneid miljoneid eurosid,” kinnitas minister.

Pomerants tõi näite seoses Kukruse mäega. “Käib elav debatt, miks ikkagi see Kukruse mägi ei võiks selle koha peal olla, kus ta on, aga tegu on jätkuva keskkonnareostusega.” Ta selgitas, et tegemist on põlemisega või utmisega, mis tekitab kahte asja: ühelt poolt õhureostust ja teiselt jätkuvalt põhjaveereostust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles