Rakenduskõrgkooli tudeng tuli võistlusel kolmandaks

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merilin Kaja.
Merilin Kaja. Foto: SA Innove

Eile toimus Tallinnas Sihtasutuses Innove raamatupidajate kutsemeistrivõistlus, kus  tasavägises konkurentsis selgitati 18 võistleja seast välja kutseala esikolmik. Kolmandale kohale tuli Merilin Kaja Lääne-Viru rakenduskõrgkoolist.

Eesti Raamatupidajate Kogu tunnustas esikolmikut 5. taseme raamatupidaja kutsetunnistusega.

Võistlusülesannete koostaja ja kohtunikekogu esinaine, Tartu ülikooli majandusteaduskonna lektor Juta Tikk märkis, et võistlejate tase läheb iga aastaga järjest kõrgemaks ja ühtlasemaks. Kõige rohkem raskusi valmistas võistlejatele rahavoogude aruande koostamine kaudmeetodil.

“Eelmisel aastal saime võistlejatelt tagasisidet, et aega ülesannete lahendamiseks nappis. Tänavu olid ülesanded lühemad, ent üks neist see-eest nipiga — rahavoogude aruanne. Selgus, et seda ülesannet ei lahendanud ükski tänane võistleja täiesti õigesti,” lisas Tikk. Tulevaste kutsevõistluste plaanis soovitas Tikk keskenduda analüüsioskuse arendamisele.

Tänavusel võistlusel võtsid mõõtu 18 kutseõppurit Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist, Haapsalu kutsehariduskeskusest, Tallinna majanduskoolist, Lääne-Viru rakenduskõrgkoolist, Pärnu Saksa tehnoloogiakoolist, Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest, Narva kutseõppekeskusest, Tartu kutsehariduskeskusest ja Pärnumaa kutsehariduskeskusest.

 Raamatupidajate kutsevõistluse eesmärk on suurendada eriala populaarsust, ühtlustada kutseõppe taset haridusasutustes, vahetada kogemusi ning innustada õppureid ja koole saavutama paremaid õpitulemusi.

Kutsemeistrivõistlust korraldas SA Innove koostöös Eesti Raamatupidajate Koguga. Võistluse läbiviimist toetasid Euroopa Sotsiaalfond, haridus- ja teadusministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles