Kokkukukkunud laudakatus nõudis vasika elu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vana aasta viimasel päeval kukkus Vajangul kokku ASi Võhmuta PM vasikalauda katus. Laudas oli sel hetkel 49 looma, kellest üks hukkus.



Häirekeskus sai teate katusevaringust 31. detsembril kell 16.24, sisse oli vajunud 10 x 7 meetri suurune osa 40 x 20 meetri suuruse hoone katusest.

ASi Võhmuta PM juhataja Rein Lall rääkis, et vasikalaut oli ümber ehitatud kunagisest sõnnikuhoidlast, eelmisel aastal pandi hoonele uus eterniitkatus. “Fermid jäid paraku vahetamata, asjad väsivad,” lausus Lall.
Praegu on ehitusmehed juba lauda katust parandamas ja Lall arvas, et järgmisel nädalal saavad vasikad, kes on juba õnnetusest toibunud, oma õigesse koju tagasi. “Loodame, et sel aastal midagi taolist ei juhtu ja et ei juhtu midagi ka teistel,” ütles Rein Lall.

Tehnilise järelevalve amet soovitab ehitiste omanikel pidevalt jälgida katusele kogunenud lume kogust ning lumi ja jää õigel ajal ära koristada, sest katusekonstruktsioone võib märja lume korral ohustada juba 30 senti­meetri paksune lumekiht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles