Viru Leib tuleb taas Virumaale

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Leib omal ajal Tapal.
Viru Leib omal ajal Tapal. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viru Leivale kuulusid veel kümmekond aastat tagasi leivatehased Rakveres ja Tapal. Nüüd on aga Viru Leib tagasi – seda küll Tallinnas tegutseva ettevõttena, kuid juhatuse liikme Urmas Velleste sõnul on side Lääne-Virumaaga tugev. Näiteks leiab nende tooteid Rakvere Inglise pubist.

“Loodame tootmise laiendamise kaudu Virumaale tagasi tulla. Unistuseks on Tapa tehas tagasi osta,” ütles Urmas Velleste.

“Praegune olukord leivaturul on kurb selles mõttes, et eestlaste põhitoiduainet leiba toodavad ja suurimat turuosa kontrollivad eelkõige väliskapitalil põhinevad tootjad,” rääkis Velleste. Tema sõnul jõuab leib tarbijani tavaliselt ikka jaekaubanduse kaudu, aga enamik jaekaubandusettevõtteid kuulub samuti välisfirmadele. “Otse öeldes on suurtootjate ja jaekaubanduskettide vahelised kokkulepped justkui kartellikokkulepped ja uusi tulijaid leivaäris ei soosita,” nimetas Velleste karmi konkurentsi. Ettevõtja on aga rõõmus selle üle, et Eesti tarbija on aastatega aina teadlikumaks muutnud ja pööranud pilgu kvaliteetse kodumaise leiva suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles