Tantsud ümber kerise

, vallasisene vaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oli aasta 2012, kui Kadrina vallavalitsus võttis ette tänavanimede korrastamise. See oli mõistetav, sest praegune Nooruse tänav oli toona n-ö ühekülgne ehk sel olid vaid paarisnumbritega korruselamud, üle tänava asuvad majad kuulusid veel vanale Tehnika tänavale. Muiste, kui Nooruse tänavat ei olnud, kulges Tehnika tänav hoburauakujuliselt, alates praegusest nn apteegimajast (esimesed Kadrina korrusmajad Tehnika 1, 2, 3), hõlmates esimesest kurvist vasemal uuemaid (4, 5, 6 ja 7), teises kurvis vasemal, Rakvere tee suunas, sauna (8) ja nn vana ühiselamut (9). Korrusmaja, mis võinuks selle loogika järgi kanda numbrit 10 (asub tänavaga paralleelselt, mitte risti), oli hoopis aadressiga Rakvere tee 12 (Rakvere teega risti).

Korrastamise käigus sai Nooruse tänav ka paaritute numbritega majad – endised Tehnika 1–4. Asi normaalne. Tehnika tänava alguseks määrati selle endine lõpp – Rakvere tee 12 kadus ja asendus Tehnika 1ga, vanast ühiselamust (end. Tehnika 9) sai Tehnika 3, saunast Tehnika 5, kurvi pealt Nooruse suunas järgnevad vastavalt 7, 9 ja 11. Sauna vastas olev veejaotushoone sai numbriks 6 ja elektrialajaam 8.

Üks, mis selle korrastamisega kaasnes (võimalik, et selle isegi esile kutsus), oli Kadrina saunaklubi (KSK) soov kasutada juhust ja taotleda ühele jupile sellest uuest Tehnika tänavast (Rakvere teest kuni saunani) hoopis Sauna nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles