Kolledži teemaõhtul räägitakse Eesti-Soome perede muredest ja rõõmudest

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See kolme lapsega pere kolis mõned aastad tagasi Soomest kodumaale tagasi.
See kolme lapsega pere kolis mõned aastad tagasi Soomest kodumaale tagasi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tänapäeval on väga levinud peremudel, kus pere elu- ja töökorraldus on hargnenud mitmele maale. Paljud eestlased töötavad Soomes, pereliikmed elavad aga Eestis. See ongi hargmaine pere. Kas see on perele probleem?

Soomes töötavatest eestlastest on palju lugusid - nii edulugusid kui mitte nii edukaid lugusid. Kuid kindlasti erinevad need lood neist, millega puutuvad igapäevaselt kokku Eestisse jäänud pereliikmed.

Neljast teemaõhtust koosnev kauni  koondnimetusega ürituste sari "Armastan sind kaugelt" käivitub juba tulevast teisipäevast.

Kolledž ootab hargmaise pere Eestis elavat pereiliiget koos lastega teisipäeval, 26. aprillil kell 17.30 Tallinna ülikooli Rakvere kolledžisse hargmaiste perede Eestis elavate pereliikmete esimesele teemaõhtule. Õhtut juhib Pille Murrik, Rakvere Kolledži lektor, psühhoterapeut ja Gordoni perekooli koolitaja.

Tallinna ülikooli Rakvere kolledž osaleb alates eelmise aasta sügisest Eesti-Soome koostööprojektis nimega REGI, mille eesmärk on toetada kahe riigi vahel jagunenud peresid ja leida lahendusi nende aitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles