Kreeka päästik aitas Kunda jalule

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Tsatsos (vasakul) meenutas koos Sillamäe sadama ehituse juhi Gennadi Golubkoviga pildialbumit uurides veerand sajandi taguseid aegu, mil välismaa raha hakkas üha rohkem Eesti majandust turgutama.
George Tsatsos (vasakul) meenutas koos Sillamäe sadama ehituse juhi Gennadi Golubkoviga pildialbumit uurides veerand sajandi taguseid aegu, mil välismaa raha hakkas üha rohkem Eesti majandust turgutama. Foto: Meelis Meilbaum

“Kui ma esimest korda Kundasse sattusin, oli see väike räpane nõukogude küla,” meenutas Kreeka miljardär George Tsatsos Kundas tsemenditehase renoveerimise alguse 25. aastapäeval.

Tegelikult ei olnud Kunda tehase ostmine Tsatsose ja tema partnerite esimene valik, tsemenditootmist käidi vaatamas ka Novorossiiskis, kuid seal olid tehase omandisuhted väga segased ning kaubast ei saanud asja.

“Nii sattusime Eestisse ja nägin, et Kunda tehas pakub võimalusi,” meenutas George Tsatsos, kes on pärit põlisest tsemenditöösturite suguvõsast ning sattus nõnda esimest korda tsemendivabrikusse juba kolmeaastaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles