Käsitööõlled jõuavad Soome turule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome alkohoolsete jookide müügi jaekett Alko ja käsitööõllede tootja Koch OÜ sõlmisid koostööleppe, mille järgi hakkab Alko alates maikuust müüma Kochi käsitööõlut Blond. Esimene partii saadetakse Soome juba nädala pärast.

Koch OÜ juhatuse liikme Ivar Grossevi sõnul on Alko otsus valida Kochi Blond oma tootevalikusse Kochile oluline samm ekspordi kasvatamisel. “See ei ole kellelegi uudis, et Eesti õllemeistrid on maailmatasemel, kuid meie väljakutse on see, kuidas seda teadmist Eestist välja viia,” ütles Ivar Grossev. Grossevi sõnul on Alko tootevalikusse jõudmine esimene märkimisväärne samm Kochi õllede ekspordis Soome.

Ivar Grossev lisas, et Kochi käsitööõlled on paljudele soomlastele juba pikemat aega tuntud, kuna suur osa Soome turiste külastab Eestisse reisides ka nende Tallinna sadamas asuvat restorani ja samas lähedal paiknevaid kauplusi, kust nende õllesid samuti soetada saab. Soomlaste seas olevat iseäranis populaarsed õlled Blond, Vunk ja ingveriõlu Confucius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles