Ettevõtted soovivad Kunda jõe kaitsekorralduskava muutmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

IMG Energy, aktsiaselts Generaator, Kunda Nordic Tsement ja Estonian Cell on saatnud mitmele ministeeriumile kirja, millega soovivad riigi kaasabil leida lahendusi, et jätkata tegevust Kunda jõel; kaitsealale seatud piirangud ei arvesta nende hinnangul Kunda jõel tegutsevate ettevõtete õiguspärase ootusega.

“Lääne-Virumaal asuval Kunda jõel on tugevalt põrkunud ettevõtluse ja looduskaitsega seotud huvid,” kirjutavad ettevõtted. IMG Energy ja Generaator soovivad toota hüdroenergiat. Kunda Nordic Tsemendi ja Estonian Celli tegevus on seotud väljakujunenud veerežiimiga.

“Kõigi ettevõtete tegevus toimus juba enne seda, kui Kunda jõgi määrati Natura alaks. Sellest sõltumata toimub hetkel keskkonnaameti poolt sisuliselt erinevate tegevuste keelustamine ning tehtud investeeringute nii-öelda “korstnasse kirjutamine”,” kirjutavad ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles