Mart Helme kandideerib, kui presidendi valimised lähevad “põllule”

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme rääkis, et on mõelnud presidendiametile.
Mart Helme rääkis, et on mõelnud presidendiametile. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

EKRE esimees Mart Helme ütles teisipäeva õhtul Väike-Maarjas rahvaga kohtudes, et kui presidendivalimised lähevad riigikogust “põllu peale” ehk valijameeste kogusse, siis tema kandideerib kindlasti presidendiks.

Ta lisas, et kahtlemata esitab ka opositsioon oma tugeva kandidaadi, sest praegu on tema sõnul välja käidud ainult neli reformierakonna nime: Siim Kallas, Marina Kaljurand, Urmas Paet ja Jaak Jõerüüt.

Helme avaldas lootust, et parlamendis ei õnnestu riigipead valida ning edasi on juba kõik võimalik.

Küsimusele, kui vastuvõetav on talle koostöö parteiga, mille eesotsas on mitmes kuriteos kahtlustatav Edgar Savisaar, vastas Helme, et keskerakonnas on ka sellised inimesed nagu Jüri Ratas, Kadri Simson ja teised. “Parlamendis peame ikkagi kalkuleerima 101 piires,” lisas ta.

Peale presidendivalimiste räägiti maapiirkondade raskest olukorrast, mida kavandatav valdade liitmine süvendab Helme sõnul veelgi. Ka oli juttu pagulastest. Näiteks ei suutnud kohalikud mõista, miks vald ostis varjupaigataotlejatele kaks Scotti jalgratast. Palju kriitikat tehti ka meedia aadressil, kes EKREt süsteemselt materdavat.

Kuigi EKRE tuuril pidi osalema ka Jaak Madisson, siis tema Väike-Maarjasse kohale ei jõudnud.

Mart Helmet oli Väike-Maarja seltsimajja kuulama tulnud sadakond inimest. Kohtumine kestis üle paari tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles