Kümme riigiasutust Ida-Virumaale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Viru maavanema Andres Noormäe hinnangul võiksid Ida-Virumaal asuda kümne riigiasutuse ja riigifirma peakontorid või esindused.

Suurima tõuke maakonna arengule peaks andma ASi Eesti Energia peakontori kolimine Jõhvi. “Just Ida-Virumaal on Eesti energeetika häll. Peale emotsionaalse külje on oluline ka majanduslik. Enamik ettevõtte investeeringutest ja majandustegevusest asub Ida-Viru maakonnas. Eesti Energial on Jõhvis suurepärane kinnisvara, mis igati sobib suure riigifirma peakorteriks,” ütles Noormägi.

Samuti on Ida-Virumaal aastakümneid tegeldud põlevkivi uurimisega, mistõttu peab Noormägi õigeks koondada Tallinna tehnikaülikooli ja Tartu ülikooli põlevkivi ning teiste maavarade uuringud Kohtla-Järvele TTÜ Virumaa kolledžisse. Sama oluline on ka Eesti geoloogiakeskuse võimekuse suurendamine ning sellegi asutuse toomine Ida-Virumaale. Ka tänapäevased geoloogilised uuringud Eestis said alguse Kohtla-Järvelt, kui möödunud sajandi viiekümnendatel rajati Kohtla-Järve geoloogiatöökond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles