Kaheaastased hobukaksikud on lahutamatud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loomariigi väike ime, Arbaveres Pallase tallides sündinud hobukaksikud Criminal ja Conrad tähistasid 20. aprillil teist sünnipäeva. Kui aastaseks saamise puhul oli suurem pidu, siis tänavu möödus sünnipäev veidi tagasihoidlikumalt. “Kaks aastat on selline vahepealne iga, kolmeaastaselt on nad nii-öelda täisealised,” põhjendas tallide perenaine Katrin Piirmets, lisades, et aasta pärast on siis põhjust jälle suurejoonelisemalt pidu pidada.

Kaksikutena sündinud varsad on haruldus ja sageli nad ellu ei jäägi. Seda enam rõõmustab perenaist kaksikvendade hea tervis, hoolimata sellest, et oma kasvult on nad väiksemad kui teised kaheaastased hobused. “Ühel poisil oli jalavigastus, aga see oli selline, mis oleks võinud ette tulla igal hobusel,” märkis Katrin Piirmets.

Varateismelisi Criminali ja Conradit iseloomustab ta sõnadega “täiesti lahutamatud”. “Kui üks läheb õue ja teine jääb talli sisse, siis on juba katastroof. Ülejäänud hobused võivad olemata olla. Talli viimiseks on vaja ainult ühel päitsetest kinni võtta, teine tuleb ise järele,” kirjeldas tallide perenaine, kes on püüdnud harjutada kaksikuid ka teineteisest eemal olema. “Nad saavad hakkama, aga ega nad selle üle rõõmsad ei ole.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles