Muusik Maarja Nuut esitleb uut plaati

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Maarja Nuut.
Muusik Maarja Nuut. Foto: Kris Süld

Homme esitleb Jazzkaarel oma uut plaati “Une meeles” Maarja Nuut, Virumaalt pärit muusik, kes on üks rahvusvaheliselt tuntumaid eesti pärimusmuusika uuendajaid. Plaadil kõlavale laulule “Siidisulis linnukene” on Liis Viira valmis meisterdanud animatsiooni, mis jutustab maailma tekkimise lugu.

Liis Viira sõnul on “Siidisulis linnukene” kerge ja mänguline animafilm, kus maailm luuakse rannast leitud esemetega, millest igaühel on tähtis roll. “Ühest õigest maailmast ei puudu ka laisk laanelind, osatäitjaks õllepudelikillust sündinud paberinutsak, kes jõuab veel viimasel hetkel aina edasi pöörlevale kosmilisele ilmarattale,” kommenteeris Liis Viira oma tõlgendust Maarja Nuudi loost.

Lisaks “Siidisulis linnukesele” kõlab uuel plaadil veel 11 pala. Maarja Nuudi sõnul paelus teda plaati kokku pannes reaalsuse ja irreaalsuse vaheline hall ala. “Armastan vahel kontserdil jutustada mõnda tõsilugu nagu muinasjuttu ja vastupidi. See tekitab mõnusat pingestatust ning paneb inimeste kujutlusvõime tööle,” sõnas ta. “Selgelt on ka meeles mõned korrad, kui olen näinud teadlikku und. See on olnud intensiivne kogemus, kus päris ja mängult on segamini ning ise saab valida suuna, kuhu ja kuidas liikuda. Sarnane tunne võib olla ka muusikat tehes või seda kuulates.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles