Maaturism avab täna huvilistele uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avavad Eesti maaturismiga seotud organisatsioonid oma uksed. Nende hulgas ka Lontova seikluspark.
Täna avavad Eesti maaturismiga seotud organisatsioonid oma uksed. Nende hulgas ka Lontova seikluspark. Foto: Marianne Loorents

Täna avavad maapiirkonna turismiettevõtted oma uksed külastajatele, et tutvustada enda teenuseid.  

Eesmärgiks on propageerida puhkamist ja ürituste korraldamist maapiirkondades, kutsuda linlasi maale ning tõestada, et maal on elu.

Tasuta või tavalisest oluliselt soodsamalt saab osaleda matkadel ja retkedel, sõita paadiga, teha käsitööd, osaleda töö- ja õpitubades, kogeda uusi maitseelamusi, lüüa kaasa talgutel, teha tutvust taluloomadega, käia kuumas saunas ja teha palju muud toredat.

Lääne-Virumaal oodatakse huvilisi kaheksas talus ja ettevõttes.

Jaanioja käsitöötalus Võsul on avatud sepipada, samuti saab osaleda lillemantlite ja lapivammuste valmistamise õpitoas.

Arma ratsatalus ja -keskuses Rutjal võib ringi vaadata ja mekkida suupisteid kalast, aga huvilised on oodatud kaasa lööma ka hobusekoplite puhastamise talgutel. Tööd jagub nii väikestele kui suurtele hobusesõpradele.

Toomarahva turismitalus Altjal pakutakse kohaliku kala ampsu, koogikesi ja taimeteed, tutvustatakse ka majutusvõimalusi.

Madi talus Jõetaguse külas Kadrina vallas oodatakse osalema programmis “Kevadine aed”. Tutvustatakse kevadisi taimi ja aiatöid, samuti taimekasvatust üldiselt.

Kuusiku loodustalus Ama külas Kadrina vallas saab teha ringkäigu talus, pakutakse kevadist ampsu ja jooke. Külastajate silme all meisterdatakse tiigile silda ja uut roigasaeda ning kõigile huvilistele jagatakse head nõu.

Huvilisi ootab ka Lontova seikluspark. Kasutada saab seikluspargi teenuseid, Blücheri kohvikus süüa ja juua, jalutada Kunda jõe ääres ning nautida vaid sellele aastaajale omast Kunda jõe kärestikulist suurvett. Võrreldes mullusega on seikluspark uuenenud, seal on nüüd ka vahvate atraktsioonidega lasteala.

Moel saab käia Eesti piiritustööstuse muuseumis ning tutvuda viinapõletuse viie sajandi pikkuse ajalooga. Moe peenviinavabrik ja käsitööõllevabrik Muddis pakuvad degusteerimiseks oma jooke, avatud on vabrikupood.

Külalisi võõrustatakse ka puhta vee teemapargis Järva- ja Lääne-Virumaa piiril keskusega Järsi külas Tamsalu vallas, kus saab teada, kuidas tekib puhas põhjavesi, kuidas sõltub elu puhtast veest ning millest oleneb vee kvaliteet.

Enamasti on maaturismiettevõtted avatud külastuspäeval kella 11–17.

Lisa tasub ka vaadata Eesti Maaturismi koduleheküljelt www.maaturism.ee, kus on avatud uste päeva huvilistele koostatud interaktiivne kaart enam kui 130 sihtkohaga üle Eesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles