Lastekooride festivalil laulsid Elo Üleoja juhatatud koorid end parimate sekka

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte lauljate ja nende dirigendi Elo Üleoja palgel särab puhas laulurõõm – Rakvere Keskväljak heliseb imelistest häältest.
Noorte lauljate ja nende dirigendi Elo Üleoja palgel särab puhas laulurõõm – Rakvere Keskväljak heliseb imelistest häältest. Foto: Marianne Loorents

Laupäeva lõuna ajal helises Rakvere Keskväljak laulust ja rõõmust. Ühislaul – Arvo Pärdi “Kooliteel” VI lastekooride festivalil osalenute esituses – kõlas nii võimsalt, nagu oleks tegemist pisikese laulupeoga. Maestro kohalolek oli tuntav – taamal kuulas ta jalgrattale toetudes muusikat.

Lisaks kooslaulmise rõõmule oli tüdrukute nägudel ootuseenergiat, sest sealsamas jagati festivalil osalejatele välja preemiad. Kui A-kategoorias saavutas esimese preemia üks favoriitidest – Tallinna 21. kooli lastekoor dirigent Lydia Rahula juhatamisel –, siis B-kategooria võit, mis läks Rakvere reaalgümnaasiumi (RRG) lastekoorile, dirigendiks Elo Üleoja, tõi koorijuhile kohapeal suure üllatuse.

“Ma olen täitsa šokis. See on ootamatu,” ütles Elo Üleoja, ümber oma koori tüdrukute sõõr. Tema sõnul tõi neile edu hingestatult laulmine ja musitseerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles