Rahaga või rahata, mõtestatult või mõtlemata

Marko Torm
, Lääne-Viru maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Marko Torm.
Maavanem Marko Torm. Foto: Kristel Kitsing

Möödunud nädalal korraldasime koostöös Rakvere teatri, Virumaa Teataja ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liiduga populaarses Teatrikohvikus haldusreformiteemalise arutluse. Kuigi ametlikult oli välja kuulutatud “debatt”, toimus üritus pigem avalikkuse informeerimiseks ja võimalikele küsimustele vastamiseks. Küsimusi oli, kuigi mitte liiga palju. Huvilisigi oli, ehkki enamasti oli tegemist vallajuhtide või teiste avaliku sektori otsustajatega.

Hindan korraldajana teabeõhtut kordaläinuks ja väikeseks meiepoolseks panuseks omavalitsusreformi protsessis. Kommunikatsioon, selgitustöö ja avatud moel teemade üle arutlemine on muutuste jadas võtmetähtsusega. Seda enam, et reform eeldab ka mõttemalli muutust, nii vallajuhtide kui elanikkonna seas; kohandumist justkui uue reaalsusega, mis paljudele on kohale jõudmas nüüd, kui valulistest teemadest ollakse sunnitud rääkima.

Eestis langeb igal aastal tööjõuturult umbes 6000 inimest. Igal aastal tuleb juurde üle 3000 pensioniealise. Viie aasta pärast on meil 30 000 tööealist inimest vähem. Kohest sekkumist nõudvate teemade nimekiri on pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles