Rakvere Metsaühistu: puiduhinnad püsivad praegu stabiilsed ja turul on rohkem liikumist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuu
Küttepuu Foto: Margus Ansu / Postimees

Aasta esimene veerand metsameestele väga suuri üllatusi ei toonud. Rakvere Metsaühistu juhatuse liikme Meelis Matkamäe hinnangul on veidi liikumist näha paberipuu puhul. “Kui veel eelmise aasta lõpus oli küsimus, kas paberipuud üldse vastu võetakse, siis nüüd toimub nii kuuse- kui kasepaberipuu vastuvõtt. Isegi hinda on 1 euro võrra tõstetud – umbes 31 euro peale,” rääkis Matkamäe, kelle sõnul sai paberipuu müük väikese hoo sisse just mai alguses.

Ka palgihind on Matkamäe sõnul stabiilne. “Olenevalt sortimendist ja pikkusest – palgihinna määravad paljud tegurid – jääb see 60 ja 70 euro vahele,” sõnas Matkamäe. “Kui talvel olid laod üpris täis ja saekaatrid huugasid samamoodi, siis nüüd on lao­platsid jälle materjali rohkem vastu võtma hakanud,” kõneles metsamees.

Kevad on eratarbijatele küttepuuhooaeg. Seda kinnitab ka Matkamäe. “On väikeseid märke, et just kevaditi otsivad eraisikud meie kaudu materjali. Suurte tegijate puhul on hinnad samaks jäänud,” sõnas ta. Küttepuu hind on lehtpuu puhul 22, okaspuu puhul 24 euro ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles