Maaturismipäev pakkus seikluseid, tööd ja toidupoolist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaturismipäeval käis nii mõnelgi pool töö ja lõbu koos. Arma ratsatalus peeti terve päeva jooksul talguid ja võeti vastu külalisi.
Maaturismipäeval käis nii mõnelgi pool töö ja lõbu koos. Arma ratsatalus peeti terve päeva jooksul talguid ja võeti vastu külalisi. Foto: Marianne Loorents

Üleeestilisel maaturismi(püha)päeval avasid kümmekond Lääne-Virumaa talu ja tööstusettevõtet oma ukse, et näidata, et maal käib vilgas toimetamine.

Rutjal asuva Arma ratsatalu perenaine Mare Kalme oli viinud oma pisikesed lapsed, kes tublisti ringi tormanud ja näostki porised, lõunatunnile. Mehed leiba luusse lasta veel ei saanud ja toimetasid talli katust parandades kõrgustes edasi. Muist talgulisi koristasid taamal metsaalust ja muist tulevast koplit. Mõned tüdrukutirtsud olid ametis küüni all.

Talguliste ja külastajate tähelepanu keskpunktis oli praegu Teisipäevaks kutsutav paari päeva vanune varss, kes tekitas kõigis heldimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles