Vajangu vabatahtlikud said remondist kätte paakauto

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vajangu Tuletõrje Ühingu tegevjuht Toomas Sillamaa taastatud paakauto kõrval.
Vajangu Tuletõrje Ühingu tegevjuht Toomas Sillamaa taastatud paakauto kõrval. Foto: Päästeamet

Üle poole aasta remondis olnud unikaalne paakauto on eelmisest kolmapäevast taas Vajangu vabatahtlike päästjate teenistuses.

Auto sai korda  tegevjuhi Toomas Sillamaa eestvedamisel tema 50. sünnipäevaks. “Ühel sarnasel autol läks umbes poole aasta eest mootor rikki ja me olime õnnetus olukorras,” rääkis Sillamaa. “Võrust leidsime samasuguse auto ja tahtsime kahest sõidukist teha ühe korraliku. Paraku selgus, et ka too auto oli purunenud mootoriga ja ei läbinud ülevaatust. Meie käes oli kaks autot ja mõlemad seisid.”

Mõne aja möödudes olid tutvuste kaudu leitud partnerid nõus õla alla panema ja asi hakkas lumepallina veerema. Algatuseks vahetati auto raam, hiljem ka ülejäänud osad. Paakauto taastamisel oli oluline roll veoautode, haagiste ja busside remondi ja hooldusfirmal AVT Service, kes pakkus autole katust ja varustust. Nüüd on auto Vajangu vabatahtliku päästekomandol arvel ning läbinud ka tehnilise ülevaatuse. Lähinädalatel ehitatakse ümber varustuse kast, taastatakse pumbajaam ja veetorud ning viiakse auto täielikku võitlusvalmidusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles