Breik murdis Vinni klubist Nõukogude Liitu

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moderntants 86 tõi Vinni klubisse Eesti parimad breikarid. Üritust väisas suur hulk publikut.
Moderntants 86 tõi Vinni klubisse Eesti parimad breikarid. Üritust väisas suur hulk publikut. Foto: Jaana Siik

Suvesooja aprillikuu lõpul 1986. aastal oli Vinni noortel põhjust ärevuseks. 26. aprillil toimus esimest korda Nõukogude Liidus Vinnis breigivõistlus – Moderntants 86.

Raudse eesriide tagant vaikselt Eestisse ja mujalegi imbunud tantsustiili harrastati esialgu salaja, et läänelik “veidrus” pahandust kaela ei tooks. Seetõttu jäi sõna “breik” tantsuvõistluse nimest välja.

Ürituse korraldaja ja idee autor, tolleaegse Vinni NST ametiühingu klubi juhataja Harri Riivits meenutas, et ainulaadse tantsuürituse korraldamisel oli vaja küll paljude ametkondade uksi kulutada, kuid suuri ponnistusi see üllatuslikult ei nõudnudki. Tema abikaasa, ettevõtmist korraldada aidanud klubi kunstiline juht Kersti Riivits kinnitas, et üritust saatis hea aura ning kõik probleemid lahenesid iseenesest. Nende sõnul kasvas ideest üritus poole aastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles